Vervoer

Eens in Brussel aangekomen, per trein of vliegtuig, nemen de meesten onder ons het openbaar vervoer en de taxis om zich te verplaatsen in de stad. Voor de personen met beperkte mobiliteit is het echter niet aangeraden te rekenen op het openbaar vervoer. Het merendeel van de infrastructuren werden ontworpen toen mobiliteit voor personen met een handicap niet ’aan de orde’ was.

De MIVB (Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer) ontwikkelt een toegankelijkheidsplan dat elke dag meer en meer resultaten geeft.
In januari 2012 beschikt een derde van de metrostations over een lift. Elk van deze stations heeft ook een veiligheidsstreep die op de grond is aangebracht. Alle stations hebben tactiele tegels aan de perronranden, geleidelijnen op de grond die leiden tot borden in Braille. Visuele en auditieve aankondigingen zijn operationeel in alle metrostellen. Er zijn verschillende aanpassingsprojecten van stations reeds bezig (voirBruxellesespacespublics.be).

Alle buslijnen zijn uitgerust met een lage vloer. Lijn 71 wordt in januari 2012 als de enige bus beschouwd die volledig toegankelijk is. De nieuwe tramstellen van het type T3000 en T4000 hebben binnenin een aangepaste en ingerichte plaats. De auditieve aankondiging is ook op deze voertuigen operationeel.

Er zijn ook andere aangepaste diensten die in het Brussels Gewest een belangrijke ontwikkeling kennen (http://www.bruxellessocial.irisnet.be). Bovendien zijn een honderdtal Brusselse taxis uitgerust voor het vervoeren van rolstoelgebruikers.


Vliegtuig

Als u een vliegtuigreis wil maken, moet u bij de reservering in uw reisbureau zeker vermelden dat u een handicap hebt en aangeven welke uw noden zijn. Zo krijgt u tijdens de hele reis de nodige bijzondere aandacht: assistentie op de grond, hulp (...)

Bus - Metro - Tram

De rolstoelgebruiker zal zich uiterst moeilijk kunnen verplaatsen met het openbaar vervoer in Brussel. De MIVB en het Gewest doen er echter alles aan om dagelijks de toegankelijkheid van de stad te verbeteren. Heden zijn er 34 stations met de (...)

Taxi

Naargelang van uw handicap kunt u al dan niet gebruik maken van de gewone taxis. Bent u een rolstoelgebruiker, verwittig dan de chauffeur op voorhand opdat hij het nodige kan doen om u te helpen instappen en uitstappen en ervoor te zorgen dat de (...)

Trein

Reizen in België: Sommige treinstations beschikken over faciliteiten die het onthaal van en het reizen voor mensen met met een handicap gemakkelijker maakt … maar ze zijn zeldzaam. Bereid uw reis dan ook goed voor en win informatie in over de (...)

Auto

Indien u met uw eigen wagen reist, dan kan de volgende informatie nuttig zijn: Koninklijke Automobielclub van België - informatie: 02/287.09.11/12 Koninklijke Automobielclub van België - pechverhelping: 078/15.20.00 Touring Club van België - (...)
Gids | Nieuws | AMT Concept | Contact | Admin |

© 2014 AMT Concept - All rights reserved - Powered by Parcours.com

Brussel Voor Allen

Toeristische gids voor de reizigers met beperkte mobiliteit

remerciements