Brussel voor allen
Toeristische gids voor de reizigers met beperkte mobiliteit
Beginpagina > Vervoer

Vervoer

Eens in Brussel aangekomen, per trein of vliegtuig, nemen de meesten onder ons het openbaar vervoer en de taxis om zich te verplaatsen in de stad. Voor de personen met beperkte mobiliteit is het echter niet aangeraden te rekenen op het openbaar vervoer. Het merendeel van de infrastructuren werden ontworpen toen mobiliteit voor personen met een handicap niet ’aan de orde’ was.

De MIVB (Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer) ontwikkelt een toegankelijkheidsplan dat elke dag meer en meer resultaten geeft. In januari 2012 beschikt een derde van de metrostations over een lift. Elk van deze stations heeft ook een veiligheidsstreep die op de grond is aangebracht. Alle stations hebben tactiele tegels aan de perronranden, geleidelijnen op de grond die leiden tot borden in Braille. Visuele en auditieve aankondigingen zijn operationeel in alle metrostellen.  Er zijn verschillende aanpassingsprojecten van stations reeds bezig (voirBruxellesespacespublics.be).

Alle buslijnen zijn uitgerust met een lage vloer. Lijn 71 wordt in januari 2012 als de enige bus beschouwd die volledig toegankelijk is. De nieuwe tramstellen van het type T3000 en T4000 hebben binnenin een aangepaste en ingerichte plaats. De auditieve aankondiging is ook op deze voertuigen operationeel.

Er zijn ook andere aangepaste diensten die in het Brussels Gewest een belangrijke ontwikkeling kennen (http://www.bruxellessocial.irisnet.be).  Bovendien zijn een honderdtal Brusselse taxis uitgerust voor het vervoeren van rolstoelgebruikers.

© 2011 AMT Concept • All rights reserved • Powered by Parcours.com • | Zich aansluiten
rss